I Februar 2010 har Boards testet Wave sejl i 4,7 og 5,3 – på Tenerife. Boards har følgende “skarpe” analyse/ erfaring ud fra testen.

En letvægts sejler vejer under 70 kg. En tung sejler vejer 85 kg. Der imellem findes “almindelige” windsurferes vægt.

“We often find that when it’s 4,7 or 5,3 m weather the right type of sail range is essential. (Power wave range or Down the line range)

A light weight on a power wave sail finds it too stiff, to full and too powerfull for doing any tricks.

A heavy weight on a down the line wave sail would find it too soft, too flat and sometimes too twitchy.

Oversadt til Goya sejl betyder det, at sejlere omkring 70 kg og under skal overveje at vælge Guru linien. Sejlere over 85 kg skal overveje Eclipse linien. Sejlere i mellem gruppen fra 70 kg til 85 kg kan overveje at kombinere serierne, således at Guru vælges under 5,0 m og Eclipse vælges over 5.0 kvm.

Hos Goyasails Danmark vejer vi omkring 70 til 75 kg og vi sejler selv med Guru op til 5.0 m og Eclipse over 5 m, hvilket vi har gode erfaringer med smiley

Boards har testet både Eclipse og Guru (Testen kan ses nedenstående).

Guru – The power delivery is reasonable direct, yet there is very little actual power. The lighter weight riders really apriciated this. This gives the Goya Guru the higest high end out of all sails in test.The pull was very stable. It is a greath sail for down the line riding conditions.

– Vores egen erfaring med Guru underbygger Boards testen. Sejlet er ekstremt stabilt, fra det planer til – nærmest uendeligt med vind.. Når trapets linerne er placeret, trækker sejlet super stabilt. På bølgen er det klippestabilt og opfordrer til at gå dybere og mere vertical. Når vi vælger Guru sejl størrelse vælger vi så vi er sikre på at plane – sejlet holder let vindstød under kontrol.

– Vores egen erfaring med Eclipse svarer også til Boards testen. The Sail delivers power in a fairly direct manner and generate more drive than the Guru and many other sails in the test. Eclipse er et powerfuldt sejl der er hurtigt oppe at plane i selv meget let vind. Der er klart mere power i sejlet. Sejlet er meget let at tune til skiftende vind forhold. Tungere sejlere og sejlere der gerne vil have power og drive i deres sejl har i Eclipsen et super pwerfuldt og holdbart Wave/ Style/ Ride sejl. Sejlet er et godt all- round sejl til Danske forhold.

Billed – Goya Eclipse Aqua 5,3. Smidstrup i 7 – 9 m/s. Oktober 2009.